Gå till innehåll

Välkommen till medborgarfesten för Finlands första barnstrategi onsdagen den 17 mars!

Nyheter

Artikelns författare Esa Iivonen

Välkommen till medborgarfesten för Finlands första barnstrategi onsdagen den 17 mars klockan 9-10!

Det är dags att fira: den första nationella barnstrategin i Finland har nu blivit färdig!

En medborgarfest för barnstrategin ordnas onsdagen den 17 mars 2021 kl. 9–10. Evenemanget ordnas på distans. Medborgarfesten sänds direkt på statsrådets YouTube-kanal kl. 8.45. Videoupptagningen publiceras senare på barnstrategins webbplats www.barnstrategin.fi. Där kan videoupptagningen ses i två månader framåt, till den 16 maj 2021.

Journalisten Marja Hintikka är konferencier för medborgarfesten, och också barn och unga kommer till tals. Vid festen utreds vad barnstrategin handlar om, och ministrarna Krista Kiuru och Annika Saarikko berättar varför barnstrategin är viktig. Underhållning serveras av Putous-figurerna Ansa Kynttilä och Tanhupallo, och evenemanget avslutas med ett uppträdande av Stig. Festen kommer att hållas med videohälsningar och på ett koronasäkert sätt.

Kom med för att fira barnens och de ungas rättigheter!

Ytterligare information

Laura Saarinen, laura.saarinen(a)stm.fi

Barnstrategin.fi - Framsida.