Gå till innehåll

Barnstrategins podcast-serie ”Finland för alla barn” lanseras!

Nyheter

Artikelns författare Esa Iivonen

Tyttö makaa sängyllä pinkit kuulokkeet korvillaan.

En viktig del av genomförandet av den nationella barnstrategin är att förankra strategins innehåll i samhällets olika områden. Barnstrategins podcast-serie öppnar upp målen och metoderna för den nationella barnstrategin för en bredare publik, t.ex. hur man ska bygga upp ett barn- och familjevänligt Finland som respekterar alla barns rättigheter.

I den sexdelade podcast-serien presenteras de centrala målen för barnstrategin och berättas hur Finland ska göras till ett Finland för alla barn där barnens delaktighet och rättigheter tillgodoses. Varje avsnitt har intressanta talare. F-Tuotanto Oy producerar podcasten. I det första avsnittet hörs generalsekreteraren för den nationella barnstrategin Johanna Laisaari och teaterregissören Juha Hurme.

Podcasten kan lyssnas på Google Play, Spotify och Apple podcasts.

Under de kommande tre veckorna publiceras nya avsnitt på tisdagar och torsdagar. Det första avsnittet kan lyssnas på idag 15 november 2022 och nästa avsnitt. 17 november!

Avsnitten och publiceringsdatum:

1. Barns röst hörs! – ”Men lyssnar vuxna?” (15 november 2022)

2. Man måste slå vakt om barndomen! ”Säkerhetskänslan kan ökas med små handlingar” (17 november 2022)

3. Sårbara barn måste skyddas! ”Det våld barn utsätts för förringas” (22 november 2022)

4. Barnkärlek till arbetslivet! ”På en familjevänlig arbetsplats finns det tillräckligt med anställda” (24 november 2022)

5. Skolvärlden är inte din egen värld! ”Barn berättar inte om mobbning, eftersom de skyddar sina föräldrar från sorg” (29 november 2022)

6. Tillväxtfred för barn! ”Man ska få växa upp utan skam, rädsla och skuld” (1 december 2022)

Lyssna på podcasten på finska i Spotify