Gå till innehåll

Barnstrategigruppen presenterar sig

Nyheter

Artikelns författare Barnstrategi

Barnstrategigruppen är fulltalig, då Johanna Laaja har inlett sitt arbete som ledande sakkunnig 8.1. Läs vår grupps presentation och kom och hälsa på oss på Educa-mässan på fredag eller lördag! 

Ledande sakkunnig Johanna Laaja 

Jag är ledande sakkunnig i den nationella barnstrategin och koordinator för den europeiska barngarantin. Det är fint att man på ett sektorsövergripande sätt kan främja barnets rättigheter tillsammans med den fina barnstrategigruppen och inspirerande samarbetspartner. Bakgrunden till mig är politices magister, vuxenutbildare och arbetshandledare. Jag har arbetat med att utveckla mänskliga rättigheter och barns rättigheter, jämlikhet och kompetens utbildning. Före denna uppgift samordnade jag utbildningshelheten i barnstrategin och utvecklade i samarbete med kommunerna verksamhetens barnrättsliga grund. Under min fritid njuter jag av friluftslandskapet i min hemö Degerö, spelar tennis och målar tavlor på vår stuga vid Skärgårdshavet. 

Specialsakkunnig Johanna Huovinen 

Jag jobbar som specialsakkunnig i den nationella barnstrategin. Ja är jurist från Helsingfors. Under min långa tjänstemannakarriär har jag haft möjlighet att arbeta mångsidigt med social- och hälsovårdslagstiftningen, jämställdhetslagstiftningen och lagstiftningen om barnets ställning och rättigheter. Jag trivs superbra med människor och blir lätt inspirerad av allt möjligt! Jag tycker om att arbeta i den multiprofessionella och snabba arbetsmiljön vid social- och hälsovårdsministeriet och statsrådet. På min fritid trivs jag hemma, besöker sommarstugan, reser och försöker motionera mångsidigt. 

Specialsakkunnig Emmi Pakkala 

Det har varit fantastiskt att få främja barnets rättigheter i hemlandet! Hittills har jag främjat dem i ett internationellt sammanhang i Afrika söder om Sahara, där jag arbetade för Unicef i över ett decennium, och därefter i Rädda Barnen, som jag nu är ledig från till slutet av maj. Min interna tjänsteinnehavare har haft stor glädje av arbetet vid social- och hälsovårdsministeriet och arbetet med barnstrategin. Min fritid är fylld av gymnastik: jag leder smågymnaster och övar på akrobatik, samt tränar på andra sätt. Jag försöker också slutföra min högre yrkeshögskoleexamen– jag lyfter hatt för alla som studerat snabbt vid sidan av arbetet! 

Administrativ assistent Laura Salovaara 

Jag ansvarar för kommunikationen och evenemangen kring barnstrategin och naturligtvis för att vardagen fungerar hos oss. Som statstjänsteman har jag en aning ovanlig bakgrund inom musik- och evenemangsbranschen, och det märks säkert i min entusiasm för att utveckla och komma med idéer om allt nytt. I barnstrategin får man lyckligtvis göra det – vi har inte två likadana arbetsdagar. På min fritid är livet ibland liksom en musikal, där jag sjunger och dansar, men jag hittar mig också i en klätterhall eller i soffhörnet inbäddad i böcker och hantverk.  

Fyra människor sitter kring ett bord med datorer
Barnstrategins Johannor Huovinen och Laaja, Emmi Pakkala och Laura Salovaara i arbete